(VIDEO) Jednoglasna potpora Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a dogovoru s Mostom!

 

plenkovic

Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je – nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke – u Središnjici dao izjavu za mnogobrojne okupljene novinare.

Izjavu – kao i odgovore na pitanja novinara – možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ZADOVOLJSTVU & SADRŽAJNOJ RASPRAVI

Završili smo zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Najvažnija tema bilo je izvješće skupine koja je pregovarala s Mostom i nacionalnim manjinama. Izvijestili smo o rezultatima pregovora, postignutom dogovoru, skupljenim potpisima… I Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno su podržali izvješće o rezultatima pregovora i dogovor koji je postignut između HDZ-a i Mosta o sastavljanju Vlade, a uz potporu nacionalnih manjina. Imali smo kvalitetnu i sadržajnu raspravu. S postignutim dogovorom i vjerodostojnom kombinacijom HDZ-a i Mosta svi kolege su zadovoljni.

O IZGLASAVANJU VLADE

Imamo više od 90 potpisa. Predsjednica RH je sazvala sjednicu Sabora za petak u 15:00 sati. Prije izglasavanja Vlade potreban je izbor novog predsjednika, radnih tijela, prisege zastupnika… O tome svemu ćemo razgovarati početkom idućeg tjedna. Prema Ustavu imamo 30 dana za formiranje Vlade, a naša je želja da taj rok skratimo. Idemo na koncept 18 ministarstava i četiri potpredsjednika Vlade koji bi izgledno imali i vlastite resore.